In onze praktijk kunnen kinderen, jongeren, ouders en scholen terecht voor hulp en advies over sociale, emotionele en leerproblemen. Hieronder kun je lezen wat wij doen voor huisartsen. Uitgebreide informatie over behandeling en begeleiding van kind/jongere en ouders vind je bij de pagina's voor ouders.

 

Huisartsen

Huisartsen/POH-GGZ-J

Huisartsen kunnen kinderen en jongeren direct naar onze praktijk verwijzen. Wanneer overleg nodig is, kunnen huisartsen telefonisch of per zorgmail contact opnemen voor overleg of vragen. Wij kennen de lokale en regionale sociale kaart goed en wanneer er hulp nodig is kunnen wij hier adequaat advies over geven.

We kunnen met huisartsen afspraken maken om gezamenlijk kinderen en jongeren met psychische problemen en hun ouders sneller en effectiever te helpen. Neem voor meer informatie contact met ons op, dit kan telefonisch of via zorgmail (500082304@lms.lifeline.nl).

Verwijsbrieven

We krijgen regelmatig de vraag wat er op een verwijsbrief moet staan. Dit is per regio verschillend.

Regio Hart van Brabant
gemeenten Tilburg, Gilze-Rijen, Goirle,  Dongen, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand,  Oisterwijk, Waalwijk

Het is voor de vergoeding voldoende wanneer de verwijzing aan onze praktijk is gericht. Er hoeft geen (vermoeden van) een diagnose te zijn, een omschrijving van het probleem is voldoende.

Huisartsen die aangesloten zijn bij Zorroo kunnen via KIS verwijzen, kies dan module
‘KJP - Tilburg - Jeugd intake’.

Regio West Brabant Oost
gemeenten Breda, Oosterhout, Aalburg,  Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Drimmelen,  Geertruidenberg, Werkendam,  Woudrichem

Bij verwijzing voor generalistische basisGGZ is (een vermoeden van) een psychische stoornis nodig. Bij verwijzing voor Behandeling ambulant is een omschrijving van probleem of hulpvraag voldoende. 

Missie en visie

Vanuit onze visie dat hulpverlening aan jeugdigen zo licht en kortdurend mogelijk moet zijn bieden wij onderzoek en behandeling in de Psychosociale en Basis GGZ hulpverlening. We werken efficiënt en oplossingsgericht waarbij we aansluiten bij de specifieke hulpvraag van een gezin. Onze missie is om onze kwalitatief goede en effectieve hulpverlening toegankelijk te maken voor alle gezinnen die dit nodig hebben en kostenbesparend te werken voor samenleving en overheid.

Bedrijfsfilosofie

Van Steenhoven kan snel en breed ingezet worden en heeft een no-nonsense beleid. We zijn gericht op laagdrempeligheid, zelfredzaamheid en uitgaan van eigen kracht van jeugdigen en ouders. We werken vanuit de gedachte: ˈ1 kind-1 planˈ, waarbij wij streven naar nauwe samenwerking tussen het drieluik ouders, school en hulpverlening.