Gezocht: GZ-psycholoog

Gezocht: GZ-psycholoog voor 1 tot 3 dagen per week. Wil je 1-3 dagen per week werken in een klein en enthousiast team van psychologen en orthopedagogen, zelfstandig jouw tijd indelen en 75% direct cliëntcontact hebben? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou! Kijk voor meer informatie op www.vansteenhoven.net. Motivatiebrief en CV kun je sturen naar info@vansteenhoven.net (sluitingsdatum 1-5-2015). 

Ruimte geven & dichtbij zijn

Pubers zijn grappig, kwetsbaar, onvoorspelbaar en soms zelfs ronduit lastig. Ze hunkeren naar zelfstandigheid en tegelijkertijd kunnen ze die vaak nog niet aan. Dat kost henzelf en de volwassenen die met hen omgaan veel energie.
Ruimte geven & dichtbij zijn is geschreven voor ouders van pubers, stiefouders, therapeuten, leerkrachten en andere professionals. Het laat zien hoe je als volwassene zelf af en toe pas op de plaats kunt maken.

Ruimte geven & dichtbij zijn
Eline Snel
ISBN 9789025904456

Cool 2B Fit

In Breda gaan we met een team van deskundigen (o.a. diëtist, psycholoog, kinderfysiotherapeut en sportinstructeur/ sportaanbieder) Cool 2B fit aanbieden. Een programma dat op een gezonde manier en met een positieve benadering de leefstijl wil veranderen voor kinderen met overgewicht en obesitas in de leeftijd van 8-13 jaar samen met hun ouders / verzorgers.

Stil zitten als een kikker

Stilzitten als een kikker.jpg

Is je kind snel afgeleid, onrustig, kan het slecht in slaap komen of piekert hij veel, dan is het boek 'Stil zitten als een kikker' een aanrader. In dit boek staan oefeningen en verhalen voor kinderen van 5-12 jaar en hun ouders. Er zit een CD bij met oefeningen die (je samen met) je kind kan beluisteren. 

Stil zitten als een kikker
Eline Snel
ISBN 9789025902186

Nieuwe collega!

We zijn blij dat we onze nieuwe collega aan je mogen voorstellen: Wendy van de Heyden, orthopedagoog en Remedial Teacher (BO en VO). Door deze uitbreiding van het team kunnen we naast Psychosociale hulp en Generalistische basis GGZ nu ook onderwijsbegeleiding en Remedial Teaching (RT) bieden.

Transient

Wendy van der Heyden

is sinds 1997 orthopedagoog en werkt sinds 2014 bij Van Steenhoven, praktijk voor jeugdhulpverlening. Ze heeft ruime werkervaring in leerling- en schoolbegeleiding binnen basisonderwijs, SBO, SO, voortgezet onderwijs, LWOO en VSO.

Tevredenheidsonderzoek 2012-2013

In 2012 en 2013 hebben we, na afronding van een behandeling, naar ouders en verzorgers een tevredenheidsonderzoek verstuurd. In het verslag vind je de resultaten van dit onderzoek. We zijn blij met het gemiddelde rapportcijfer van 8,6 dat zij ons gaven en we gaan aan de slag met de tips die we van hen kregen. Klik hier om het tevredenheidsonderzoek te downloaden.